Hvordan lærer du bedst

Du har din helt egen måde at lære på, som du bedst kan lide. Når du skal lære noget nyt og svært, så kan din måde at lære på enten hjælpe dig eller gøre det sværere. Derfor har vi en samtale inden du starter hos Læsehelte, hvor vi spørger dig om, hvordan du bedst kan lide det, når du skal læse og løse opgaver.

Det kalder vi læringsstile.

Nogle har, som Nicklas på vidoen nedenunder, behov for at bruge kroppen, når han lærer. Andre vil gerne ligge på maven i en blød sofa eller på en stol ved et bord.

Alle måder er lige rigtige.

Nicklas er en af Læseheltes kursister.

Han har en læringsstil, som betyder, at han har brug for at bruge sin krop, når han lærer. Det hedder kinæstetisk. På den første video gør Nicklas som de fleste elever – sidder ved et bord. Dog på en bold og bemærk at hans underkrop er i bevægelse hele tiden. Det er første dag på Drilleord 1.
Nicklas læser bogen første gang for mig og i et ok tempo. Her er en del ord, der ikke læses helt korrekt.

Denne video er optaget på dag 3. Her får Nicklas lov til at læse, som han helst vil. Det foregår på bolden med masser af bevægelse og det er egentlig ret imponerende, hvordan hans øjne uden de store problemer finder det næste ord i linien på trods af hans rullen på bolden.

Også denne bog læser Nicklas for mig første gang og i et flot tempo med godt flow.

Du lærer bedst, når du føler dig tryg og glad for blandt andet de to følelser er vores benzin og de ”følger med” når vi skal huske det, vi har lært. Og vi synes alle sammen, at det er meget rarere at huske på noget, der gjorde os glade og trygge end på noget, som gjorde os kede af det.
Noget af det som kan hjælpe dig med at følge dig tryg er at bruge den måde, du lærer bedst på.

Du lærer ved at bruge din hjerne til at tænke med og ved at bruge det, du har lært, til noget.
F.eks. når du har lært, øvet og kan bogstavernes lyde, så kan du bruge lydene til at lave ord med. Det har du brug for at gøre rigtig mange gange – det er at øve sig.
Og hos Læsehelte synes vi, at det sejeste du kan være – det er at være god til at øve sig!